Nimeni, în afară de Dumnezeu, nu poate hotârî care sunt șansele la viață ale unui bolnav de cancer. E adevărat că organismele nu sunt toate la fel de rezistente să lupte cu nemiloasa boală, însă cele mai bune leacuri le oferă tot natura. O șansă la viață este Nistraceps Forte, un supliment natural 100%, cu o contribuție extraordinară pentru refacerea celulelor din corp, din a cărui compoziție fac parte plante folosite în tratarea cancerului din cele mai vechi timpuri.

Vâsc

Multă vreme, vâscul a fost obiect de studii pentru cercetătorii din Elveți, iar rezultatele obținute au fost ulterior preluate de Austria, Franța și Germania. Ce reușește să facă această micuță plantă, cunoscută încă din antichitate ca fiind leac imbatabil în afecțiunile splinei, dar și pentru tratarea crizelor epileptice, rănilor și ulcerelor? În lupta cu cancerul, vâscul acționează direct asupra celulelor tumorale, indiferent ce natura bolii. Mai mult, stimulează metabolismul pe care atât cancerul cât și alte tratamente convenționale îl dereglează, crește numărul de limfocite, trombocite și hematii, reface distrugerile tisulare produse de chimioterapie și radioterapie și diminuează durerile. La pacienții care au făcut chimioterapie, vâscul a ameliorat starea de oboseală, a crescut apetitul și a redus substanțial starea de depresie. De asemenea, vâscul a fost folosit de peste un mileniu ca leac în bolile cardiovasculare și pulmonare, ajută la reglarea ciclului menstrual, ameliorează bufeurile și palpitațiile apărute în perioada menopauzei. Planta și-a dovedit eficacitatea și în combaterea balonării, aterosclerozei și a astmului, sterilitate, afecțiuni ale prostatei, diverse hemoragii, sciatică, dureri reumatice, tuse convulsivă, zgomot în urechi, accidente vasculare.

Argila

Un produs natural pe care l-a lăsat Dumnezeu pe pământ. Așa ar putea fi descrisă în doar câteva cuvinte argila, un panaceu în vindecarea multor boli, fără efecte secundare și urmări nocive. Specialiștii spun că succesul argilei este dat de compoziția sa, respectiv un amestec complex de substanțe minerale extrem de bine dozate, cu efecte antimicrobine și absorbante. În ceea ce privește cancerul, argila are efecte deosebite. Rezultate cu adevărat spectuloase au fost înregistrate în cancerul de stomac, colon, rinichi, vezică urinară, noduli, dar și leucemie. Având efect antibactericid foarte puternic, argila este recomandată în toate afecțiunile aparatului digestiv dar și pentru vindecarea polipilor intestinali. Tot argila este cea care vindecă bolile tiroidiene, ulcerul varicos, stresul, depresiile, infecțiile urinare, insuficiența renală, enterocolitele și toxiinfecțiile alimentare. Nu în ultimul rând, argila reușește să scadă glicemia, fiind utilă în cazul persoanelor suferinde de diabet și este un antitoxic demonstrat, mai ales în cazul metalelor grele.

Astragalus

Un fenomen în cancer. Așa este prezentat astragalus de oamenii de știință, o rădăcină considerată unul dintre cele mai puternice remedii naturale existente în lume, cu un istoric de peste 5000 de ani. Datorită astragalusului, capacitatea de apărare a bolnavului de cancer este mai puțin afectată, stările de greață și inapetență scad în intensitate, iar vitalitatea crescută. Dar asta nu e tot. Astragalus întărește sistemul imunitar al pacienților suferinzi de cancer și redue numărul de celule albe în sânge, ceea ce duce la scăderea simțitor șanselor apariției unor infecții secundare. O capacitate extraordinară a acestei plante este faptul că produce interferon în mod natural și astfel este oprită replicarea virusurilor. Indiferent că e vorba de iradiere terapeutică sau accidentală, astragalus are efecte radioprotectoare, grăbește vindecarea și previne noile erupții provocate de Herpex, protejează sistemul nervos central de stresul chimic produs de alcool, diminuând distrugerile neuronale, previne crizele de astm și diminuează totodată severitatea acestora. Nu în ultimul rând, saponozidele din astragalus au efect vasodilatator, reducând frecvența crizelor cardiace.

Bosswelia

În urma unor teste efectuate, cercetătorii de la Universtatea Leicester din Marea Britanie au afirmat că tămâia, rășina produsă de arbustul Bosswelia, unul dintre darurile aduse de cei trei magi la naștere Mântuitorului luptă eficient cu cancerul, în special cu tumorile ovariene, cancerul pancreatic, de prostată, tumorile cerebrale și leucemia, acizii bosswelici inhibând creșterea celuelelor canceroase. De asemenea, bosswelia este extrem de eficientă în împiedicarea extinderii cancerului. Totodată, tămâia este eficientă în tratarea durerilor și inflamației, diminuând nivelul enzimelor care degradează cartilagiile, fiind eficientă în osteoartrită și artrită. Tot proprietățile antiinflamatorii o fac de ajutor în boala Crohn și colita ulcerativă, dar și în astm, datorită reducerii compușilor ce produc contracția mușchilor bronșici.

Ciuperca tibetană – Cordyceps Sinesis

Când a fost descoperită pe platourile înalte din Podișul Tibetului, oamenii de știință nu știau ce să creadă despre Cordyceps Sinesis, întrucât credința populară spune că se poate transforma din iarbă în animal și invers, plus faptul că vindecă toate bolile, răspunsul venind după ani întregi de cercetări. Primii care au știut de capacitățile incredibile ale acestei ciuperci au fost cei din dinastia Tang, o veche scriere chineză afirmând că Cordyceps Sinesis este atât un amplificator al energiei Yang cât și un puternic stimulent al meridianelor rinichilor și plămânilor. Motiv pentru care în trecut era remediul aristocraților, care le prelungea viața. Interesant este faptul că efectele terapeutice ale ciupercii tibetane se mențin și după încetarea tratamentului. În tratarea cancerului, cercetătorii susțin că ciuperca tibetană inhibă creșterea tumorilor, făcându-le să intre în remisie, iar în cancerul la plămâni declanșează moartea programată a celulor maligne. Tot ciuperca tibetană reușește să inhibe dezvoltarea melanomului și să împiedice metastazarea sa. Efecte deosebite au fost remarcate și în cancerul hepatic, cancerul de col uterin, limfomul malign, cancerul bucal, cancerul gastric, leucemie. Mai mult, studii efectuate în China și Japonia au arătat că ciuperca tibetană potențează efectele tumorale ale chimioterapiei, stimulând refacerea celulelor imunitare distruse de citostatice. Cordyceps Sinesis îmbunătește rapid capacitatea de apărare a organismului, apără rinichii de infecții, îmbunătățește viața sexuală și fertilitatea la bărbați, previne apariția infarctului, a accidentului vascular și a arteritei, împiedică fibrozarea ficatului și stopează evoluția sa spre ciroză.

Turmeric

Unul dintre principalele ingrediente folosite de bucătăria indiană, turmericul este totodată și un izvor de sănătate. Curcumina, principiul antitumoral din turmeric stopează dezvoltarea metastazelor, inducând distrugerea celulelor canceroase, reduce inflamația peritumorală, protejează mucoasele, ficatul și rinichii de efectele secundare ale chimioterapiei și radioterapiei. Specialiștii afirmă că turmericul este util pentru aproape toate tipurile de cancer. Fiind un puternic antioxidant dar și antiinflamator, turmericul previne bolile cardiovascular, Parkinson și Alzheimer și este un ajutor prețios pentru cei care suferă de boli gastrointestinale, precum fibroza hepatică și boala inflamatorie intestinală. Tot turmericul este cel care suprimă simptomele sclerozei multiple, inhibă reproducerea virusului HIV, accelerează vindecarea rănilor, crește secreția de bilă, protejează împotriva apariției cataractei.

Ananas

Chimioterapia este prin natura sa, extrem de toxică, slăbind sistemul imunitar și, de multe ori, distrugând alături de celulele canceroase și pe cele sănătoase. Există însă un compus natural de mare ajutor în cazul cancerului: gustosul ananas, care conține bromelina, o enzimă despre care s-a descoperit că este mult mai bună decât medicamentele folosite pentru chimioterapie. Și tot ananasul fludizează sângele și stimulează circulația sanguină, este inamicul inflamațiilor și al edemelor, elimină mai multe specii de viermi intestinali, este excepțional în tratamentul împotriva hemoroizilor și un prieten de nădejde al copiilor anemici și al persoanelor care suferă de depresie. Conţinutul crescut de vitamina C din ananas are efecte remarcabile și asupra pielii deoarece menţine crescut nivelul de colagen, care răspunde de elasticitatea şi fermitatea acesteia.

Ganoderma lucidum

Considerată elixir magic al eternității de vechii chinezi, Ganoderma lucidum conține nu mai puțin de 200 de substanțe care ajută organismul în vindecarea celor mai grave maladii. Puternic imunostimulent, Ganoderma reduce colesterolul, tratează bolile de piele și întinerește tenul și organismul, ajută la buna funcționare a acestuia, refăcând funcțiile ficatului și pancreasului, este excepțională în buna funcționarea a glandelor renale, prevenind senilitatea și bolile asociate bătrâneții. Dar una dintre capacitățile remarcabile ale Ganodermei lucidum este aceea că luptă cu succes împotriva cancerului. Denumită de împărații chinezi planta lui Dumnezeu, Ganoderma lucidum elimină formațiunile canceroase, crește pofta de mâncare, întărind rezistența organismului și fortificând sistemul imunitar și ușurând durerea. Ganoderma și-a dovedit eficacitatea și în probleme ginecologice precum durerile menstruale și menopauza, eliminând în același timp și simptomele care apar după naștere. Tot cu ajutorul ganodermei sunt tratate cu eficiență maximă și afecțiunile reumatismale, bolile reale, diabetul sau bolile de piele, stările de surmenaj, oboseala cronică, tulburările de concentrare, stresul. Nu în ultimul rând, Ganoderma lucidum luptă cu kilogramele în plus și crește producția de interferon, fiind utilă în tratarea tuturor tipurilor de hepatită, papiloma, HIV.

Momordica

Numită frecvent și insulină vegetală, momordica, cunoscută sub denumirea de castravetele amar, populară mai ales în Africa Asia și America Latină a uimit lumea medicală prin incredibilele sale virtuți în vindecarea cancerului și a diabetului. În urma mai multor cercetări, s-a demonstrat că această plată inhibă dezvoltarea cancerului de sân și a altor tipuri de celule canceroase, grație conținutului de antioxidanți care ajută la protejarea celulelor corpului. De asemenea, studii făcute la Universitatea din Colorado au arătat că momordica reduce cu mai mult de 50% tumorile pancreatice, fără efecte secundare și crește activitatea sistemului imunitar. Excelentă sursă de fibre, antioxidanți și vitamine, precum A, B și C., castravetele amar este considerat un remediu natural eficient pentru infecțiile bacterine, pojar, iritații, reumatism, tumori.